regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

M Art Lab

Gruppen M Art Lab står uppställda och tittar in i kameran

I Motala i januari 2020 startade det andra residenset inom Möten i Dansen. Utvalt koreografiskt team var M Art Lab som består av Jaakko Kulmala, Isabell Gisslegård, Malin Stenholm och Åse Wallberg.

Jazzdanskollektiv med unik ingång i Danssverige

Jazzdanskollektivet M Art Lab har sin bas i den komplexa, exakta, mekaniska, poetiska och intrikata Mattoxtekniken. Gruppen har därmed en unik ingång i Danssverige idag genom att de arbetar konstnärligt med just jazzdans som ett självständigt sceniskt uttryck. De har också stor vana vid, och lust till, att arbeta platsspecifikt och laborerande och att inspireras av möten med samarbetspartners och med publik.
"Vi behöver människor, deras berättelser och kunskap för att kunna genomföra projektet. Vi är alla även pedagoger och har stor vana vid att arbeta med och samarbeta med människor vilket borgar för att våra möten i dansen blir goda möten", säger M Art Lab.

M Art Lab arbetade i perioder i Motala under 2020 och 2021. De bjöd in Motalaborna att delta i residenset genom workshops, samtal och tillsammans med communitydansgruppen MODA. M Art Lab erbjöd också många publika aktiviteter både inomhus och utomhus, som exempelvis En industrihistorisk guidad dansvandring, Jazzkväll med M Art Lab och vänner och VERK Motala. Under residensperioden etablerade kollektivet också ett samarbete med en lokal glasblåsare och fördjupade sig i kvinnohistoriska minnen från Motala Verkstad.

Möten i Dansen – M Art Lab genomfördes i nära samarbete mellan Region Östergötland, Riksteatern Östergötland, Motala kommun, Kulturverkstan K-ringen och Motala Teaterförening – en del av Riksteatern.

Kontakt

Anna LjungDansutvecklareEnheten för kultur
Jessica Rezko Cirkus- och dansutvecklareEnheten för kultur

Relaterad information