regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

Konstrundor i Östergötland

Publik som tittar på film i taket i en biosalong

Konstrundor i Östergötland är paraplynamn för flera konstrundor som genomförs i regionen varje år. Under en konstrunda möter du konsten i konstnärens hem eller ateljé och hör dem berätta om sin konst. På flera ställen anordnas även samlingsutställningar med lokala konstnärer.

Stort intresse för konstrundorna

Korta fakta om konstrundorna i Östergötland. Varje år:

  • 7-8 konstrundor
  • 275 konstnärer
  • 40 000 besökare

För att synliggöra länets konstrundor ännu mer startade ett samarbete kring marknadsföringen 2018 med paraplynamnet Konstrundor i Östergötland. Den gemensamma symbolen för konstrundorna är den blå och orangea kuben, den blå och orangea färgen lyfts fram i konstrundornas individuella marknadsföringsmaterial för att tydliggöra för besökare att här är en konstrunda. Det har även skapats gemensamma flyers och affischer för alla konstrundor.

Samarbete mellan konstrundorna och Region Östergötland

Konsten och konstskaparna är en viktig resurs för att utveckla länet. Östergötland ska vara ett län där konsten får ta stor plats och får vara en självklar del i samhället. Att arbeta med att lyfta och gemensamt marknadsföra länets konstrundor är ett sätt för att låta konsten och konstskaparna få större synlighet men också skapa en större synlighet och tydlighet för invånarna i Östergötland.

Konstrundor i Östergötland är ett samarbete mellan konstrundorna och Region Östergötland.

Kontakt

Karin JerneldStrateg bild och formEnheten för kultur