regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

ScenGalej

”I fablernas värld” med Folke Dansteater
Folke Dansteater är en regionalt danskompani som gör föreställningar som ofta bygger på folksagor och sägner med en blandning av dans, teater och musik.

ScenGalej är Östergötlands största mötesplats för dans, teater, musik och cirkus för barn och unga.

Inbjudna till scenkonstutbudsdagen är bland andra kulturombud, pedagoger och lärare i förskola och skola, kultursamordnare och kultursekreterare i de östgötska kommunerna.

ScenGalej arrangeras varje år, i oktober, på Hallarna i Norrköping. Dans i Öst är en av arrangörerna tillsammans med Riksteatern Östergötland, Östgötamusiken samt Norrköpings och Linköpings kommuner.

2023 års träff

Den 5 oktober, kl 08.30 -18.30 (ca) ses vi på Hallarna i Norrköping.
Tjugo professionella föreställningar och konserter visas i sin helhet! Under ScenGalej finns ett kaffemingel där får du också möta grupper och artister som jobbar med barn och unga. Många av grupperna erbjuder också Skapande skola-aktiviteter.

Nu är programmet klart som du kan ta del av här och du anmäler dig senast 25 september.

Program för 2023 Pdf, 1.3 MB.

Scengalej (scengalej.se) Länk till annan webbplats.

Urval

Urvalet av medverkande producenter/föreställningar sker av deltagarna i arrangörsgruppen från februari till april. De professionella grupperna i Östergötland (musik/teater/dans/cirkus) har en självskriven plats. Bland övriga grupper sker urvalet genom i huvudsak vårt deltagande i andra utbudsdagar som Stjärnkalaset, Dansmässan, Salto, Musik i syds utbudsdag med flera.

Det brukar även satsas på elevmedverkan - kulturambassadörer på ScenGalej för att de i enlighet med barnkonventionen ska kunna ha inflytande på den kultur de är målgrupp för. 

Kontakt

Anna LjungDansutvecklareEnheten för kultur
Jessica Rezko Cirkus- och dansutvecklareEnheten för kultur