regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

Två berättelser

Här är två fiktiva historier som kunde varit verklighet där Företagsjouren klivit in och varit till snabb hjälp för det drabbade företaget.

Coronautbrottet skakade om verksamheten

 När coronautbrottet slog till med full kraft under våren visste vi inte vad vi skulle ta oss till. Över en natt var hela kalendern tom.
Vår konferensanläggning i slottsmiljö, med 15 anställda, riktar sig mot konferenser, bröllop och andra större paketeringar.

Vi tog kontakt med Företagsjouren som snabbt analyserade nuläget, gjorde en handlingsplan och hjälpte till med kontakter.

Företagsjouren var även med och stöttade i processen gentemot alla företag vi samarbetar med, allt från blomster­designers till musiker som också drabbades hårt.

Efter en sommar, där vi ställde om verksamheten och vände oss mer till familjer och privatpersoner, är läget lite lugnare och vi kikar som bäst på hur vi ska möta framtiden. Hur kan vi hitta en väg framåt igen, bli lönsamma och sticka ut jämfört med andra anläggningar?”

Företaget växte för snabbt

Vårt företag som är i VVS-branschen bara växte och växte. Det var stor efterfrågan och plötsligt var vi 40 anställda. Allt gick väldigt fort och det var lite chockartat när vi upptäckte att vi inte hade några pengar i kassan.

Vi fick kontakt med Företagsjouren som snabbt satte upp en handlingsplan. Kostnaderna sågs över, vi drog ner på leasade bilar, inköpen kartlades och vi såg över alla avtal. Det handlade om att börja rätta mun efter matsäck.

Företagsjouren hjälpte oss få kontakt med Almi som kom in och gav ett övergångslån. Nu nio månader senare ser vi en ljus framtid. Visserligen blev 20 personer av med jobbet, men vi ser det som att 20 personer fick behålla jobbet.”

Kontakt

Ingela GullstrandFöretagsjourenEnheten för näringslivsutveckling