regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

East Sweden Innovation Week

East Sweden Innovation Week arrangeras varje år, vecka 45, i Östergötland. Syftet med veckan är att lyfta vikten av innovation, stärka företagsklimatet och bidra till en god tillväxt i Östergötland.

Lyfta regionens innovationskraft

Östergötland har ett starkt innovationsklimat med många framgångsrika, innovativa företag. East Sweden Innovation Week Länk till annan webbplats. är ett sätt lyfta den innovationskraft som finns i regionen och samtidigt skapa en arena för utveckling, kompetensförsörjning och konkreta affärer.

Omfattande program

East Sweden Innovation Week har arrangerats varje år sedan 2011, i början under namnet Vecka 45, och bjuder varje år på ett brett och omfattande program med fokus på innovation och entreprenörskap. Som arrangörer står bland annat kommuner, science parks, innovationsmiljöer, föreningar och företag. Eventen under veckan är öppna för alla som vill veta mer om innovation och riktar sig till bland andra innovatörer, entreprenörer, studenter, företagare, kommuner och föreningar.

Innovation Day

East Sweden Innovation Day är en av höjdpunkterna under veckan, då East Sweden bjuder in till en dag med inspirerande möten och föreläsningar på ett aktuellt tema.

Bred samverkan

East Sweden Innovation Week arrangeras av Region Östergötland i nära samarbete med Linköpings Universitet, Linköping Science Park, Norrköping Science Park, Norrköpings kommun, Linköpings kommun, Almi, Länsstyrelsen Östergötland och Östsvenska Handelskammaren.

Kontakt

Carina MalmgrenStrateg innovation och näringslivEnheten för tillväxt och marknadsföring