Studera som vuxen i Östergötland
Ett viktigt mål för det regionala kompetensförsörjningsarbetet är att ge människor förutsättningar och möjlighet att utbilda sig under hela livet.
Här finns länkar samlade till olika utbildningsformer och Östergötlands kommuners webbplatser för vuxenutbildning.
Östergötlands kommuners vuxenutbildning
Vid den kommunala vuxenutbildningen kan vuxna läsa kurser från grundskolan till gymnasiet. Utbildningen finns för den som vill läsa in grundläggande nivå (grundskola), gymnasial nivå, utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna.
Boxholm Länk till annan webbplats.
Finspång Länk till annan webbplats.
Kinda Länk till annan webbplats.
Linköping Länk till annan webbplats.
Mjölby Länk till annan webbplats.
Motala Länk till annan webbplats.
Norrköping Länk till annan webbplats.
Söderköping Länk till annan webbplats.
Vadstena Länk till annan webbplats.
Valdemarsvik Länk till annan webbplats.
Ydre Länk till annan webbplats.
På en folkhögskola erbjudss behörighetsgivande kurser, profilkurser och yrkesutbildningar. Flera folkhögskolor har även boende på skolan under studietiden.
Bona Länk till annan webbplats.
Liljeholmen Länk till annan webbplats.
Lunnevad Länk till annan webbplats.
Marieborg Länk till annan webbplats.
Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningsform som leder fram till en tydlig yrkesroll. Utbildningen, som oftast är mellan ett och tre år, är ett alternativ till längre utbildningar på universitet och högskola.
Yrkeshögskolans utbildningar har nära kontakt med arbetslivet för att de studerande snabbt ska få jobb efter avslutad utbildning.
Linköpings universitet har 120 utbildningsprogram och mer än 550 kurser. Studier erbjuds vid något av universitetets campus, men det finns också utbildningar på distans och via lokala lärcentra. För att bli antagen krävs grundläggande behörighet från gymnasiet och ofta även särskild behörighet.
För arbetssökande som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen kan det finnas möjlighet att gå en arbetsmarknadsutbildning som förbättrar chanserna att få ett jobb.
Första steget är alltid att göra ett studiebesök på utbildningen och anmäla intresse. Arbetsförmedlingen bedömer och fattar därefter beslut om en arbetsmarknadsutbildning är aktuell.
Senast uppdaterad
Kontakt
- Telefonnummer:010-103 71 20
- E-postadress:hanna.gustafsson@regionostergotland.se