regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

Svenska ordförandeskapet: vad har hänt?

Nedan följer en kort uppdatering om den senaste veckan från det svenska ordförandeskapet i europeiska unionens råd. För att hålla er uppdaterade om det svenska ordförandeskapet sammanfattar vi det arbete som Sverige bedriver som ordförandeland varje vecka. Detta innefattar aktuella händelser, möten, kommande evenemang och livesändningar.

Högnivåmöte om aktiv och självständigt åldrande för Europas befolkning

Den 13-14 februari anordnade svenska ordförandeskapet ett högnivåmöte om aktiv och självständigt åldrande Länk till annan webbplats. för Europas befolkning. Det finns stora skillnader mellan EU:s medlemsstater när det gäller vård-och omsorgstjänster och det är därför enligt äldre-och socialförsäkringsministern Anna Tenje viktigt att bekämpa åldersdiskriminering och istället ta vara på kompetensen som finns hos de äldre.

Syftet med högnivåmötet är att främja kunskaps-och erfarenhetsutbytet genom att lyfta fram olika åtgärder och strategier för att främja ett längre och mer hållbart arbetsliv. Temat för högnivåmötet var att höja pensionsåldern och stärka äldre individers vilja att stanna kvar i arbetslivet, göra arbetet mer hållbart samt främja anställningsbarheten för äldre. Inom vård-och omsorgssektorn finns också växande behov för digitala färdigheter, mer kunskap om funktionsnedsättning, demens och andra kroniska sjukdomar som främst påverkar äldre.

Kontakt

Felicia BorgInformationsansvarig, EU-kontoret (Information officer)Enheten för internationell samverkan

Kontakt

Stina Brask-NilsenInformationsansvarig, EU-kontoret (Information officer)Enheten för internationell samverkan