regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

Stort utbud vid vårens Östgötadagar

Den 18-19 maj är det dags för vårens Östgötadagar. Hundratals företagare öppnar sina dörrar under helgen, och allmänheten har chans att uppleva landsbygdens smultronställen i försommartid. Region Östergötland står bakom arrangemanget.

Vårens Östgötadagar anordnas sedan ett par år och intresset för att medverka har vuxit för varje år. I fjol var 173 företag anmälda, nu deltar 222 företag. Utställarna finns i länets alla kommuner, inklusive den östgötska skärgården.

Evenemanget är öppet för alla. Kartor och flaggor visar vägen. Utbudet är varierat, till exempel deltar gårdsbutiker, handelsträdgårdar, matproducenter, gallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar, hantverkare och mycket mer.

Östgötadagarna har sedan starten 2001 blivit ett återkommande evenemang som samlar hela Östergötland under ett tak.

– Östgötadagarna är ett tillfälle för alla att uppleva det fina entreprenörskap och engagemang som finns på landsbygden. Jag hoppas att många passar på att ge sig ut och se allt som finns, och som går att ta del av året runt, säger Ulrika Sundberg, verksamhetsledare.

Det som sås och spirar under vårens Östgötadagar skördas sen under höstens Östgötadagar, som infaller första helgen i september.

Östgötadagarna är sedan 2001 ett uppskattat höstevenemang i den närproducerade matens och landsbygdens tecken. Det lockar ungefär 100 000 besökare varje år. Sedan 2022 anordnas även vårens Östgötadagar.

Text: Maria Hedberg

Relaterad information

Region Östergötland har ett uppdrag att stärka Östergötlands tillväxt och attraktivitet. I de regionala utvecklingsfrågorna ingår näringsliv, kompetensförsörjning, samhällsplanering, kultur och natur, internationell samverkan och olika typer av stöd och finansiering.