regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

Barnkultur Öst – här samlas kultur för barn och unga i Östergötland

Den regionala utbudskatalogen ”Barnkultur Öst” är nu uppdaterad för 2024 års utbud. Här finns det en mängd olika konst- och kulturuttryck som barn och unga kan delta i under det kommande året.

Det är nu tredje året som det presenteras ett samlat kulturutbud för barn och unga i Östergötland. Här finns föreställningar, konserter, skapande projekt, workshops, författarbesök samt historiska platsbesök att ta del av för att öka möjligheten och inspirationen till att fler barn i länet får uppleva professionell kultur.

Chans för barn att möta kultur i olika former

Över 200 kulturaktiviteter finns med och tanken är att detta utbud ska kunna nå ut till alla förskolor, skolor, bibliotek och fritidsgårdar i hela Östergötland. Med detta kvalitetsgranskade utbud får barnen större chanser att möta härlig kultur i olika former.

Ett initiativ som gynnar både barn och kulturaktörer

Region Östergötland vill bidra till att fler barn och unga får möta olika kulturformer. Både FN:s barnkonvention och läroplanen fastslår att barn har rätt att möta olika kulturuttryck. Samtidigt bidrar Barnkultur Öst till ökade arbetsmöjligheter för kulturaktörer inom och utom länet.

Stort utbud

I Barnkultur Öst möts en mängd olika uttryck. Det är författarskola med Annika Widholm, ett möte med nordiska väsen på Norrköpings konstmuseum, programmet ”Barn förr” i Gamla Linköping, cirkusföreställningen ”Goldbergvariationerna” med Kompani Giraff som beskrivs som en komposition för två cirkusartister och hundra föremål – och mycket annat.

Bakom Barnkultur Öst står Region Östergötland och de regionala utvecklarna och främjarna inom de olika konstformerna. För drift och projektledning svarar Riksteatern Östergötland.

Hela utbudskatalogen Barnkultur Öst Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Utbudskatalogen barnkulturost.se Länk till annan webbplats.

Mer information

Maria Brusman, kulturstrateg
Kulturenheten, Region Östergötlandmaria.brusman@regionostergotland.seTel 010-103 65 12

Ulf Thörn, riksteaterkonsulent
Riksteatern ÖstergötlandUlf.thorn@riksteatern.seTel 070-395 55 16