regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

Ovanliga bäret sätter smak på Östgötadagsbakverket 2023

”Blåbärstrymazarin med brynt smör och citroncheesecake”. Det är namnet på årets Östgötadagsbakverk, som uppmärksammas under Östgötadagarna den 2-3 september.

Bakverkets skapare är Sara Ingemansson och Annie Ingemansson på Säbyvikens Bär vid Vätterns östra strand. Som grund ligger det lokalodlade, och relativt okända, bäret blåbärstry som är rikt på både vitaminer och antioxidanter.

I år är temat för Östgötadagsbakverket ”höstens bär och frukter”. Enligt prismotiveringen har skaparna ”verkligen lyckats kombinera smaker på ett ljuvligt sätt”.

Vinnarens pris är äran. Vinnande recept serveras och bakas hos flera av deltagarna under höstens Östgötadagar. På östgötadagskartan framgår var besökare kan njuta av Östgötadagsbakveket.

Under höstens Östgötadagar får även årets landsbygdsstipendiat och konsthantverkare ta emot sina utmärkelser.