regional-utveckling

Region Östergötland

Regional utveckling

Dansens vecka för tolfte året – i tolv kommuner

Från babydisco i Kinda till seniordans i Mjölby – från magdans i Boxholm till dog dancing i Linköping. Programmet för årets upplaga av Dansens vecka är minst sagt varierat. Arrangemanget äger rum för tolfte året och tolv av länets kommuner deltar.

Dansens vecka i Östergötland 2023 pågår 22- 29 april, med sedvanligt avslut på internationella dansens dag. Arrangemanget är inne på sitt tolfte år och det kommer att dansas i tolv östgötska kommuner: Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping, Vadstena, Valdemarsvik, Åtvidaberg och Ödeshög. Dansaktörerna kommer från både Östergötland och andra delar av Sverige.

Digital kalender

I år blir Dansens vecka i Östergötland digital på nytt, men endast i programfoldern. Kalendern finns på regionostergotland.se/dansensvecka. Här är alla dansaktiviteter och dansarrangemang samlade. Den digitala kalendern fylls på kontinuerligt med nya dansprogrampunkter och i den kan du sortera dina dansfavoriter efter både datum och kommun.

Dansprogrammet för 2023 är fyllt med många prova-på- och workshopstillfällen, där man kan passa på att testa en ny dansstil eller gå all in i en dansgenre som man redan känner till.

Det finns också många möjligheter att njuta av dansen som publik både i salonger, biosalar, konsthallar, kyrkor och på torg, fritidsgårdar, bibliotek, museer och restauranger.

Dansens vecka i Östergötland finns även på Facebook.

Ett axplock av det som erbjuds:

Boxholm – nykomling i Dansens vecka i Östergötland. Prova magdans 25 april eller lyssna på Hur man dansar industrihistoria? 27 april.

Finspång – Dans i Kulturhuset – kom och prova på 27 april. Dansföreställningen Brodera mera som visas 28 april.

Kinda – Gå på Babydisco 24 april eller prova på att dansa Bachata 28 och 29 april.

Linköping – Premiär på föreställningen Här och Nu 23 april, Öppna lektioner i balett 24, 25, 27, 28 och 29 april. Eller varför inte Dog Dancing 26 april. Det ordnas även dansworkshops i Hiphop och Experimentell koreografi 29 april.

Mjölby Seniordans med Black River Band 22 april, dansfilmen The Source visas 26 april och workshop i K-pop 27 april.

Motala – Dans på torget 22 april. Föreställningen Flickan med de röda dansskorna 27 april och Öppen scen för alla28 april.

Norrköping LUNA – woman to woman en tvärkonstnärlig performance 23 april. Prova på Bolivianska danser 26 april. Dansuppvisning med Norrköpings sportdansare 29 april samt dansföreställningen House of Silfver 28 och 29 april.

Söderköping Dansa en bok med Dansverkstan 29 april.

Vadstena – Dansföreställningen Vem sa att det va kört? 23 april.

Valdemarsvik – Bio Grease 22 april och dansworkshop i 50-80 tals stil 26 april.

Åtvidaberg – Biblioteket skyltar med dansböcker och dansfilm hela veckan. Workshops i breaking 25 april.

Ödeshög – Dansuppvisning på torget 22 april. Dansa och sprid ditt leende över världen – dans Zumba 29 april.

Relaterad information

Kontakt

Anna LjungDansutvecklareEnheten för kultur
Jessica Rezko Cirkus- och dansutvecklareEnheten för kultur